fbpx
Search
Close this search box.

Podignute kamate na štednju

Podignute kamate na štednju u nekoliko banaka znače bolju zaradu za štediše i povećanu konkurenciju među bankama. Sada je u svim poslovnicama Addiko banke dostupna još viša kamatna stopa na oročenu štednju. Ponuda se odnosi na sva nova sredstva u eurima koja nisu bila položena na neki od računa Addiko banke do 31. svibnja 2024. i iznosi 3,6 % za ročnosti od tri do 12 mjeseci. Za ugovorene periode štednje od jedne do dvije godine, kamatna stopa je također porasla na tri posto. Riječ je o povećanju od 0,4 % u svim navedenim kategorijama, priopćeno je iz Addiko banke. 

Novo dizanje kamata na štednju 1

Za ugovaranje štednje po novim uvjetima potrebno je u jednoj od poslovnica Addiko banke uplatiti gotovinu ili sredstva s računa druge banke. Minimalni polog iznosi sto eura. Postojeći klijenti i štediše također mogu ostvariti višu kamatu uplatom novih sredstava, navode u Addiko banci. Ova vijest stiže nedugo nakon što je Erste banka predstavila kamatnu stopu od 3,20 % na štednju za oročenja od 3 do 12 mjeseci, koja se odnosi na novougovorenu standardnu štednju te postojeću štednju s automatskim produljenjem do kraja lipnja. 

Podignute kamate na štednju:

Trend povećanja kamatnih stopa započela je Hrvatska poštanska banka prošle jeseni, kada je predstavila novi štedni proizvod s kamatom od tri posto. Ovom su se trendu pridružile i OTP, Zagrebačka, Privredna, Kent te Addiko banka. 

Povećanje kamatnih stopa na štednju pozitivno utječe na građane i državu. Građani će biti motivirani više štedjeti zbog većih povrata na svoja sredstva, što doprinosi njihovoj financijskoj sigurnosti. Ovo također potiče konkurenciju među bankama, koje će nuditi povoljnije uvjete za štednju. Za državu, povećana štednja jača bankarski sektor, olakšava kontrolu inflacije smanjenjem potrošnje, te omogućuje bankama da financiraju više investicijskih projekata, što može potaknuti gospodarski rast i stabilnost. Osim toga, vidjet ćemo kakav će biti nastavak ovog trenda, pogotovo u okolnostima sve veće atraktivnosti državnih obveznica i trezorskih zapisa.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.