fbpx
Search
Close this search box.

ePlati nova je usluga za plaćanje računa

ePlati, nova usluga za plaćanje računa, koja bi trebala pojednostaviti plaćanje računa predstavljena je ovih dana. Za ovu novost u plačanju računa zaslužna je tvrtka Elektronički računi poznata pod brendom mojeRačuni.

Nakon što su nedavno dobili licencu Hrvatske narodne banke za pružanje dviju platnih usluga – PIS, odnosno uslugu iniciranja plaćanja te AIS, uslugu dohvaćanja informacija o stanju bankovnog računa, tržištu će ponuditi novu i inovativnu uslugu ePlati. Iz tvrtke se nadaju da ovom uslugom počinje novo područje u financijskoj industriji. 

ePlati

“Ovime praktički postajemo financijska institucija te značajan faktor na sceni čija bi rješenja, PIS i AIS, mogla omogućiti razvoj novih inovativnih usluga. Također jedini smo integrirali sve banke u svoj proizvod”, proučio je Darko Gulija. 

Projekt je bio razvijan dvije godine, a njegovo unaprjeđenje i konačno lansiranje na tržište omogućile su izmjene europske PSD2 Direktive,  čiji razbiti monopol banaka.

Matija Ekart, voditelj Sektora eMreže i podrške Elektroničkih računa, objasnio je da usluga PIS omogućuje plaćanje računa, putnog naloga ili ponude iz knjigovodstvenog programa, bez potrebe za “ulogiravanja” u internetsko bankarstvo. Proces plaćanja trebao bi biti skraćen s 8 do 6 koraka na svega 2 – iniciraj i autoriziraj plaćanje. To je nešto što će se građanima itekako svidjeti.

ePlati:

Revidirana Direktiva o platnim uslugama Europske unije, PSD2 (Payment Services Directive 2) propis je koji bankama koje rade u Europskoj uniji dopušta ustupanje podataka na standardiziran i siguran način, kako bi ih, koristeći Internet, mogle koristiti i druge autorizirane organizacije i tvrtke.

Druga usluga koja će biti omogućena pod ePlati bit će AIS usluga uz pomoć koje poduzetnici u realnom vremenu mogu pratiti promjene i stanje po svim bankovnim računima u svom računovodstvenom programu, što će biti posebno korisno knjigovodstvenim servisima.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.