fbpx
Search
Close this search box.

Zaštita osobnih podataka prilikom podizanja kredita

Zaštita osobnih podataka izuzetno je važna stavka o kojoj treba misliti u svim situacijama, pa tako i za vrijeme podizanja kredita. Predaja osobnih podataka za vrijeme ispunjavanja različitih obrazaca sasvim je normalna stvar s kojom se susrećemo na dnevnoj bazi. Naravno, sukladno tome, ni kredit ne možete podići bez da banka zna vaše određene osobne podatke. Banku će prije i za vrijeme podizanja kredita zanimati klasični podatci kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, broj mobitela, OIB te podatci koji se tiču isključivo banke i bez kojih nećete biti ustanju podići kredit – podaci o plaći, podaci o kreditnom zaduženju i podaci o računima.

Zaštita osobnih podataka izuzetno je važna stavka o kojoj treba misliti u svim situacijama

Sasvim je jasno da se mnogi ljudi ne osjećaju ugodno dijeleći pojedine osobne podatke iz straha da će isti biti zlupotrbljavani. To je sasvim opravdan strah koji su prepoznale banke i agencije za kreditno posredovanje koje svojim klijentima jamče tajnost poslanih osobnih podataka. Prilikom sklapanja bilo kojeg ugovora pa tako i kreditnog, potrebno je uvjeriti se tko će sve moći pristupiti vašim podatcima i u koju svrhu. Ono što svakako želite izbjeći jest to da se vaši osobni podatci pronađu na neželjenim mjestima na kojima su svakome dostupni ili u neželjenim rukama onih koji imaju namjeru zloupotrebe tuđih podataka za osobnu dobit na vašu štetu.

Dakako, kako biste bili sigurni da će se vaši osobni podatci koristiti samo kako biste pomoću njih podigli kredit važno je provjeriti na koji način posluje banka ili kreditni posrednik za koje se odlučujete. Ne bi bilo loše niti raspitati se među njihovim zadovoljnim klijentima i tako saznati je li zaštita osobnih podataka jedno od njihovih osnovnih pravila.

Zaštita osobnih podataka:

Prilikom podizanja kredita budite oprezni i birajte samo one posrednike koji će čuvanje vaših osobnih podataka shvatiti krajnje ozbiljno.

Prilikom obrade zahtjeva za kreditom doći će i do obrade osobnih podataka što obuhvaća radnje poput prikupljanja, bilježenja, uporabe/korištenja, čuvanja, obavljanja uvida, otkrivanja trećim stranama, prenošenja… 

Banka ili agencija za kreditno posredovanje koje obrađuju osobne podatke obradu provode putem izvršitelja obrade, a određena osoba koja će biti izvršitelj uređuje se ugovorom ili drugim pravnim aktom. Kako bi se podatci zakonski obrađivali potrebno je imati privolu budućeg korisnikia kredita što znači da ćete prilikom predaje zahtjeva za kreditom dobrovoljno i nedvosmisleno dati svoj pristanak za obradu predanih podataka koji se na vas odnose.

Ono što se nikako ne smije dogoditi jest povreda osobnih podataka (kršenje sigurnosti osobnih podataka koje dovodi do slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji su preneseni, pohranjeni ili na drugi način obrađivani), a uz Hoću Kredit možete biti sigurni da do toga neće doći. Osobni podatci naših klijenata strogo su čuvana tajna koja se nikada ne otkriva trećim stranama (osim banci za koju ste se odlučili) kako bismo vas u potpunosti zaštitili od krađe osobnih podataka i eventualne zloupotrebe.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.