fbpx
Search
Close this search box.

Razvojna strategija svjetske banke za Hrvatsku

Razvojna strategija svjetske banke za Hrvatsku temeljit će se na dijagnostičkom izvješću izjavio je Jehan Arulpragasam, direktor te banke. Planirano je da ova strategija oblikuje podršku Svjetske banke naporima Hrvatske i hrvatske vlade u idućih pet godina. 

U utorak, na sastanku između predstavnika Svjetske banke i čelnika osječke gradske uprave, najavljeno je da će Svjetska banka razviti petogodišnju strategiju za Hrvatsku. Ključni dokument koji će informirati ovu strategiju bit će dijagnostičko izvješće. Cilj je analizirati ograničenja i prilike koje se javljaju na putu Hrvatske prema održivom i inkluzivnom rastu. 

Razvojna strategija svjetske banke za Hrvatsku 1

Direktor Jehan Arulpragasam naglasio je važnost dijagnostičkog izvješća kao temelja za strategiju, koja će obuhvatiti razdoblje idućih pet godina. Osim toga, istaknuo je da će Svjetska banka surađivati s vlastima Rijeke, Splita, Zagreba te predstavnicima središnje državne vlasti, akademske zajednice i civilnog društva kako bi bolje razumjela izazove i situaciju u Hrvatskoj. 

Arulpragasam je istaknuo ključne teme razgovora, uključujući investicije, rast, poduzetništvo u osječkom području, povećanje zapošljavanja, potrebe za radnom snagom te pružanje javnih usluga od strane središnje i lokalne vlasti, uz naglasak na financiranju istih. 

Razvojna strategija svjetske banke za Hrvatsku:

Osvrćući se na općenite ciljeve Svjetske banke u Hrvatskoj, Arulpragasam je naglasio angažman u postizanju održivog razvoja, smanjenju siromaštva te promicanju inkluzivnog društva. 

Također je podsjetio da Svjetska banka već provodi pet projekata u suradnji sa središnjom vlasti u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti oko 700 milijuna dolara, pružajući tehničku i savjetodavnu podršku ostvarivanju razvojnih planova.  

Jasenka Crnković, dogradonančelnica Osijeka, dodala je da su tijekom sastanka razgovarali o izazovima upravljanja gradom, uključujući fiskalnu decentralizaciju, poticanje poduzetništva, razvoj radne snage, stipendiranje učenika i studenata, te inkluziju svih ranjivih skupina u društvu. 

Svjetska banka aktivno radi na razvoju petogodišnje strategije za Hrvatsku, koristeći dijagnostičko izvješće kao ključni temelj. Ova strategija će biti usmjerena na prepoznavanje izazova i prilika koje oblikuju put prema održivom i inkluzivnom rastu zemlje. Direktor Svjetske banke, Jehan Arulpragasam, ističe važnost dijaloga s lokalnim vlastima i društvenim dionicima, a dosadašnji razgovori s predstavnicima različitih gradova i sektora pružaju dublje razumijevanje specifičnih potreba Hrvatske. 

Svjetska banka posvećena je podršci Hrvatskoj u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, s naglaskom na smanjenju siromaštva i izgradnji inkluzivnog društva. Kroz financijske projekte i tehničku pomoć, Svjetska banka će igra ključnu ulogu u poticanju ekonomske aktivnosti, zapošljavanja te ostvarivanju dugoročnih ciljeva rasta i razvoja u Hrvatskoj. 

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.