fbpx
Search
Close this search box.

Vrijeme je za upis trezoraca za građane

Došlo je vrijeme za upis trezoraca za građane, a željeni iznos na koji se cilja jest čak 900 milijuna eura, navode iz Hine. Od ovog ponedjeljka građani mogu sudjelovati u novom krugu upisa trezorskih zapisa koje izdaje Ministarstvo financija. Građani mogu ulagati u trezorske zapise s rokom dospijeća od 91 dan, za što se planira prikupiti 250 milijuna eura, te u one s rokom dospijeća od 364 dana, za što je cilj 650 milijuna eura. 

Vrijeme je za upis trezoraca za građane 1

Trezorski zapisi bit će izdani 6. lipnja, a minimalni iznos upisa po ulagatelju je 1.000 eura. Godišnji prinos za trezorske zapise s rokom dospijeća od tri mjeseca iznosi 3,75%, dok za one s rokom dospijeća od godinu dana iznosi 3,65%. 

Vrijeme je za upis trezoraca za građane:

Trezorske zapise građani kupuju uz popust, pa tako minimalni iznos ulaganja za tromjesečni zapis iznosi 990,74 eura, a za jednogodišnji 964,88 eura. 

Po dospijeću, građani će za svaki zapis dobiti 1.000 eura, što znači da će zaraditi 9,26 eura na tromjesečnom zapisu i 35,12 eura na jednogodišnjem zapisu. Prinosi su isti kao i u izdanju trezorskih zapisa u veljači ove godine. 

  • Građani mogu upisati trezorske zapise na dva načina: preko 170 poslovnica Fine ili putem digitalne platforme e-riznica. Ako se odluče za fizički upis u Fini, moraju ponijeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu te znati broj svog računa u poslovnoj banci. Za upis putem e-riznice, ključni podaci su OIB i IBAN.
  • Nakon što prime dokument s potrebnim informacijama, građani moraju izvršiti uplatu. To mogu učiniti u Fini, bilo kojoj poslovnoj banci ili putem internet bankarstva. Za gotovinske uplate u Fini do deset tisuća eura nema naknade za platni promet, dok se za uplate iznad tog iznosa naplaćuje jedinstvena naknada prema cjeniku Fine. 

Građani mogu upisati trezorske zapise u prvom krugu do 3. lipnja do 11 sati. Sljedećeg dana, od 9 do 11 sati, u drugom krugu će to moći učiniti i institucionalni ulagači. 

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.