fbpx
Search
Close this search box.

Porez na ekstraprofit

Porez na ekstraprofit koji će određene  zahvaćene vladinim paketom pomoći biti primorane platiti bit će iskorišten namjenski. Taj novac će biti usmjeren onima kojima je pomoć najpotrebnija, rekao je premijer Andrej Plenković. Premijera su pitali i smatra li opravdanim informaciju da određene tvrtke koje primaju državni paket pomoći povećavaju svoje cijene, odgovorio je da se u trenutno svi trebaju ponašati odgovorno „osobito u kontekstu primitka subvencija“ te da cijene trebaju biti usklađene s trenutnom situacijom.

Porez na ekstraprofit

Premijer se ne slaže da Vlada prema takvih tvrtkama nastupa samo upozoravajući i apelirajući na odgovornost i podsjeća na intenzivne inspekcijske nadzore i naplaćene kazne zbog neopravdanog dizanja cijena nakon uvođenja eura. Jedno od pitanja bilo je usmjereno na javnu tvrtku HEP koja je već u minusu od 600 milijuna eura. Premijer je rekao da će država kao HEP-ov vlasnik, naći način da mu financijski pomogne, omogući investicije i razvojni iskorak.

Premijer smatra da se Hrvatska s kriznim izazovima uzrokovanim ruskom invazijom na Ukrajinu nosi bolje nego ikada prije te da je gospodarski snažna država sa sređenim javnim financijama. Pitanje koje je postavljeno, a svakako je zanimalo javnost, jest vezano za bankrot banke u SAD-u i probleme švicarske banke Credit Suisse. Naime, postoji strah od nove financijske krize koja bi se potencijalno mogla osjetiti i u Hrvatskoj. Na ovo je pitanje premijer odgovorio kako Vlada prati situaciju te da se za sada ona čini stabilnom. 

Porez na ekstraprofit:

Plenković je istaknuo da se Hrvatska kao članica europodručja oslanja i na Europsku središnju banku, koja prati da se cijeli bankarski sustav odvija sukladno pravilima, koja su vrlo detaljna i rigorozna.

Naglasio je da se u Europskoj Uniji trenutno ne nazire nikakav sličan problem s bilo kojom bankom te da je situacija više nego stabilna pa sukladno tome problema ne bi trebalo biti. Po svemu sudeći razloga za brigu trenutno nemamo, ali svakako je potrebno biti na oprezu i pratiti situaciju.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.