fbpx
Search
Close this search box.

Pametno podizanje kredita

Pametno podizanje kredita i općenito zaduživanje ključni su kako se ne bismo doveli u situaciju iz koje ne možemo pronaći izlaz. Kupnja skupljih i većih stvari kao što su stan ili automobil od mnogih će korisnika tražiti podizanje određenog iznosa kredita jer je tako velik novac veoma teško skupiti. Ipak, iako se kreditom neminovno moramo zadužiti – to možemo učiniti na pametan način, važući sve svoje opcije i poznavajući svoju financijsku situaciju do najmanjih detalja.

Pametno podizanje kredita

Na što paziti kod podizanja kredita?

Budite svjesni koliku ratu kredita biste mjesečno mogli plaćati, a da to ne utječe na Vaše osnovne potrebe. Otplata kredita mora biti prilagođena Vašim redovitim primanjima i izdatcima na mjesečnoj bazi jer ćete se inače pronaći u bezizlaznoj situaciji u kojoj nećete moći podmirivati ni osnovne potrebe. Uz plaćanje rate kredita i dalje Vam sa strane mora ostati dovoljno novca kojim ćete podmirivati sve troškove koje Ste imali i prije podizadnja kredita.

Zapitajte se koliko točno novca Vam je potrebno za financiranje određene želje. Ne podižite više novca nego što Vam je potrebno jer biste se mogli pronaći u situaciji da posuđeni novac trošite na stvari koje Vam zapravo ne trebaju. Istražite tržište i otkrijte koliko novca će Vam biti potrebno kako biste financirali kupnju nove kuće ili automobila; provjerite više ponuda kako biste vidjeli možete li proći jeftinije. Isto tako, bilo bi loše podići i nedovoljno velik kredit jer ćete u tom slučaju biti prisiljeni na podizanje još jednog.

Pametno podizanje kredita:

Nemojte se dovesti u situaciju da umjesto jednog mjesečnog obroka otplaćujete dva.

Vaša kreditna sposobnost osnova je za dobivanje svakog kredita. Kreditna sposobnost uključuje dokumentaciju vezanu uz bonitet, poslodavca i status zaposlenja, dokumentaciju vezanu uz postojeća kreditna zaduženja i sve druge za banku relevantne informacije. Kreditna sposobnost klijenta zapravo predstavlja procjenu vjerojatnosti vraćanja kredita u ugovorenom iznosu i roku.

Potrebno je promisliti o tome na koliki rok otplate podići kredit. Veliki krediti, kao što su stambeni, mogu se otplaćivati i 30 godina, ali pravo je pitanje je li to ono što želite. Možda biste radije davali više novca za veću ratu na kraće vrijeme? Sve to, naravno, ovisi o tome možete li sa sigurnošću procijeniti svoja primanja u budućnosti. Preporuka većine stručnjaka jest uzeti što kraći rok otplate kredita upravo zato što nitko od nas ne može znati u kakvoj će financijskoj situaciji biti za 10 ili 20 godina.

Pametno podizanje kredita uključuje i savjetovanje sa stručnim osobama kao što su naši agenti iz Hoću Kredit agencije za kreditno posredovanje. Većina građana nisu ekonomisti niti financijski stručnjaci koji se razumiju u sve pojmove s kojima će se susresti za vrijeme podizanja kredita. Dakako, to će takve građane dovesti u dilemu i potaknuti njihovu nesigurnost. Kako biste izbjegli tu situaciju najbolje bi bilo obratiti nam se kako bismo Vam svojim savjetima pomogli u realizaciji pravog kredita s kojim se nećete zadužiti, već upravo suprotno, uložit ćete u budućnost.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.