fbpx
Search
Close this search box.

Krediti od 2 % kamate za poduzetnike

Krediti od 2 % kamate za poduzetnike namijenjeni su poduzetnicima za financiranje investicija, a ukupno će moći povući 400 milijuna eura. Financirat će se mala, srednja, velika poduzeća i javni sektor. Svaka će banka moći samostalno, ovisno o procjeni rizičnosti projekta i klijenta, definirati kamatnu stopu. Naime, HBOR je s 15 poslovnih banaka potpisao sporazum o suradnji u sklopu kojeg će se preko njih plasirati sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. HBOR će pritom sa 80 milijuna eura subvencionirati kamatne stope, najviše do tri postotna boda.

Krediti od 2% kamate

Što se tiče kamatnih stopa na takve kredite, one bi se trebale kretati do oko 5%. Kada se uračuna subvencija, dolazi se do kamatne stope koja bi najviše trebala iznositi oko 2 %. Subvencija kamata trebala bi se kretati u rasponu od 50 do 75 % tržišne cijene. U okviru NPOO-a, HBOR-u je povjerena provedba financijskih instrumenata subvencije kamatnih stopa, a banke bi putem prodajnih kanala trebale odobravati kredite tvrtkama.

Sporazum su potpisale Agram banka, Banka Kovanica, Croatia banka, Erste&Steiermärkische banka, Hrvatska poštanska banka, Istarska kreditna banka Umag, Karlovačka banka, KentBank, Nova hrvatska banka, OTP banka, Podravska banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Slatinska banka i Zagrebačka banka.

Poduzetnici bi putem ovih kredita trebali doživjeti uzlet u svom poslovanju, čemu se, naravno, nada i država jer bi to pogodovali svima. Pomoću ovih kredita poduzetnici će moći financirati svoje investicije o kojima prije nisu mogli ozbiljno razmišljati jer n isu imali sredstava za ulaganje. Kreditima s ovom niskom kamatnom stopom bit će moguće pokrenuti poslove na koje su neki čekali godinama, a svi se nadaju da će to dugoročno uvelike pomoći u razvoju i napretku cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. 

Krediti od 2 % kamate nužno su potrebna pomoć našim poduzetnicima, osobito malim i srednjim, koji su se do sada snalazili kako su znali kako bi pokrili sve svoje troškove te o većim investicijama nisu mogli niti razmišljati.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.