fbpx
Search
Close this search box.

Građani strahuju da im APN neće isplatiti kredite na vrijeme

Građani strahuju da im APN neće isplatiti kredite u zadanom vremenskom roku što onda predstavlja veliki problem za isplatu prodavateljima. Suočena s bližim datumom iseljenja krajem lipnja, jedna je građanka izrazila nesigurnost u svoju budućnost ako njezina papirologija ostane neriješena. Petrana je prošla kroz mukotrpnu pretragu stana u Splitu, uključujući zahtjeve za subvenciju i dogovore s bankom, ali je naišla na neuspjeh zbog štrajka suda koji je utjecao na upis hipoteke. Bez upisanog tereta u zemljišne knjige banka ne može dovršiti isplatu kredita.

 

Petrana, koja kupuje stan preko APN-a, izrazila je zabrinutost, navodeći kako joj je ovo posljednja prilika da u 44. godini života osigura beneficije APN-a. Gubitak kapare, stana i šanse za dobivanje kredita značilo bi potpuno propuštanje njezine šanse.

Građani strahuju da im APN neće isplatiti kredite na vrijeme

U sličnoj situaciji u drugom dijelu Hrvatske, Nikol se uselila u vlastitu kuću, ali zemljišne knjige tek trebaju potvrditi njezino vlasništvo, navodi Dnevnik.hr. Dok je Nikol spremna čekati, Petrana si to ne može priuštiti.

Građani strahuju da im APN neće isplatiti kredite na vrijeme:

Kao odgovor na udar štrajka, predsjednik Vrhovnog suda izdao je nalog za žurno rješavanje svih postupaka, uvidjevši da bi svako odugovlačenje građanima nanijelo nepopravljivu štetu. Iz zagrebačke gruntovnice uvjeravaju da se pridržavaju reda.

Voditelj ZK odjela Mateo Klanac pojasnio je da tijekom štrajka razmatraju priložene kupoprodajne ugovore i prioritetno određuju zahtjeve s navedenim rokovima. Svaki službenik samostalno utvrđuje hitnost. Neprijavljivanje ovih zahtjeva na vrijeme može dovesti do problema za druge građane koji traže stambeni kredit.

Zoran Balija, financijski predstavnik, istaknuo je da je većina banaka najavila promjene kamatnih stopa od 1. srpnja. Ove promjene utječu na zateznu kamatu, čineći ugovore o zajmu nevažećima ako nisu formalizirani prije 30. lipnja. Balija savjetuje klijentima da što prije formaliziraju svoje ugovore i pošalju hitne dopise sudovima, s naglaskom na hitnost upisa. Iz APN-a uvjeravaju građane koji čekaju potpisivanje da neće izgubiti pravo na subvenciju te će ugovore potpisati kada se ispune svi uvjeti, uključujući upis u zemljišne knjige.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.