fbpx
Search
Close this search box.

Uštedite dio potrebnog novca na ovaj način

Uštedite dio potrebnog novca prije podizanja kredita. Zašto? Odovor: Zašto biste podizali veći kredit ako ne morate?

 U razdoblju ste života kada biste si željeli priuštiti nešto veće, možda automobil ili nekretninu, ali svjesni ste da ćete kako biste to ostvarili morati podići kredit. Nitor vam nudi mnoga odlična rješenja za realizaciju kredita kao i brojne korisne savjete koji će vam pomoći da ga podignete bez previše muke. Međutim, prije nego se odlučite na dizanje kredita bilo bi dobro da barem dio novca kojim planirate platiti željenu veću stvar platite iz svoje ušteđevine. Štedjeti nije lako pa vam zato danas donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da uspješno uštedite određenu količinu novca te nakon toga mirnije i sigurnije podignete kredit koji će vam biti potreban.

Još malo o štednji:

Zašto općenito štedjeti? Nepredviđeni novčani izdatci dio su svačijeg života pa bi idealno bilo uvijek imati određenu svotu novca sa strane kako se ne bismo našli u situaciji iz koje nećemo znati kako se izvući. 

Uštedite dio potrebnog novca na sljedeće načine...

Uštedite dio potrebnog novca ostavljajući novac sa strane:

Svakog mjeseca kada vam plaća sjedne na račun – najprije odvojite dio koji ćete spremiti i praviti se da ne postoji. Kolika će to količina novca biti ovisi o vašim obvezama i primanjima, ali svakako treba postojati pa makar i iznos svaki mjesec bio svega 50 kn. Naučite kontrolirati sami sebe.

Mjesečni budžet:

Za sve aktivnosti na koje trošite novac odredite točno određeni iznos do kojeg možete ići. Na taj ćete način svaki mjesec znati koliko ste točno potrošili. Sasvim je jasno da u nekim područjima života može doći do određenih izvanrednih situacija, ali činjenica je da većina građana ne mora svaki mjesec potrošiti 500 kn na cipele ili kupovati baš onu najskuplju salamu.

Dosadašnji dugovi:

Otplaćujete li već neki kredit? Kolika je kamata za taj kredit? Možete li u nekoj drugoj banci dobiti povoljnije uvjete otplate kredita i tako plaćati manje? Postoji li osoba kojoj privatno dugujete novac i ako postoji – koliko će vam još vremena trebati da taj dug riješite s obzirom na svotu koju ste posudili? Ako vas ova pitanja zbunjuju i ne znate od kuda biste krenuli, obratite se financijskom agentu koji će odgovoriti na vaša pitanja i nedoumice i tako vam pomoći da svoja dugovanja dovedete u red.

Troškovi prijevoza:

Razmislite o tome morate li baš u svakoj prilici putovati automobilom. Postoji li mogućnost da barem neke obveze obavite biciklom ili pješice? Ako vam je potreban više od jednog automobila, ne kupujte novi automobil iz autosalona jer on ionako već u prve četiri godine gubi više od polovice vrijednosti – radije nabavite polovni u dobrom stanju.

Uštedite dio potrebnog novca na troškovima mobitela, TV-a i Interneta:

Sasvim je jasno da su mobiteli, Internet i TV u današnjem dobu potrebni svima, ali ono što možete učiniti kako biste uštedjeli jest svakih nekoliko mjeseci provjeriti što novo vaš operater nudi. Svakih par mjeseci na tržištu se pojavljuju nove i povoljnije ponude koje vam mogu promaknuti ako se ne sjetite posjetiti Internet stranice. Ljudi često ne žele „gubiti vrijeme“ razgledavajući nove ponude operatera, pa umjesto vremena gube novac.

Slobodno vrijeme i rekreacija:

Imate želju smršavjeti ili jednostavno trenirati radi zdravlja? Umjesto da uplaćujete osobnog trenera, teretanu ili nabavljate skupu opremu krenite u šetnje prirodom ili trčanje. Ako niste osoba s teškim zdravstvenim problemima ili po zdravlje opasnom prekomjernom težinom, vježbanje koje ne zahtjeva savjete profesionalca i skupe treninge bit će vam sasvim dovoljno kako biste došli do cilja.
Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.