fbpx
Search
Close this search box.

Mikrokrediti i sve što trebate znati o njima

Mikrokrediti su idealni krediti za male poduzetnike te početnike kojima je potreban onaj prvi novac kako bi pokrenuli poslovanje. Radi se, kako samo ime kredita govori, o kreditima nižih iznosa koji se mogu koristiti za različite svrhe – kao kapital za osnivanje, kupnju prvotne opreme koja je poduzetniku potrebna za rad, obrtne svrhe, za razvijanje proizvoda ili usluga koje poduzetnik nudi, patente i sl.
Mikrokrediti
Radi se o kreditima koji bi mogli pomoći poslovanju malih poduzetnika na njihovim samim početcima, ali i prilikom ekspanzije. Mikrokrediti za cilj imaju poticanje osnivanja obrta i tvrtki u kojima će se ljudi samozapošljavati, ali i stvarati nova radna mjesta koja su nam prijeko potrebna u svim vremenima, a posebno u današnjim.

Mikrokrediti u Hrvatskoj: Iznosi

Mikrokredit koji je moguće zatražiti u Republici Hrvatskoj kreće se od 1000 do 25 000 eura. Oni poduzetnici koji u svojoj tvrtki zapošljavaju manje od 10 zaposlenika (godišnji prihod: do 2 milijuna eura) u mogućnosti su dobiti mikrokredite koje dodjeljuje HBOR. Radi se o kreditima čiji je rok otplate najmanje 5 godina s počekom od godinu dana. Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije najavljuju i potpore koje će djelomično financirati Europska Unija. Ovakvi mikrokrediti koji će se koristiti za kupnju dugotrajne imovine nudit će nisku kamatu od 0,5 do 1.5% uz poček do jedne godine.

Mikrokrediti:

2006. Nobelova nagrada za mir otišla je u ruke Muhameda Yunusa. On je prvi mikrokredit dao dvjema ženama koje su pravile namještaj od bambusa, no zbog visokog rizika nisu mogle dobiti povoljan kredit za sirovinu.

Gdje dobiti više informacija?

Postoje mikrokrediti koje subvencionira Europska Unija, one koje nude neke banke, kreditne unije, a odnedavno tu su i internetske platforme za mikrokreditiranje. Kreditne unije imaju lokalni fokus pa su prema tome upoznate s klijentima sa svog područja kao i s gospodarskim prilikama na tom području. Ako ste ipak osoba koja radije informacije traži putem internetskih izvora zanimat će vas crowdfunding – No što to znači? Crowdfunding jest način kojim se novac za proizvodnju nekog proizvoda prikuplja prije no što je proizveden. Na taj način potrošač unaprijed ulaže svoj novac kako bi dobio proizvod koji će odgovarati njegovim potrebama.
Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.