fbpx
Search
Close this search box.

Cijena bitcoina raste

Cijena bitcoina raste, dok institucionalni investitori sve više ulažu u bitcoin ETF-ove. Performanse bitcoin ETF-ova su stagnirale od kada je BTC/USD dosegnuo rekordnu vrijednost od 73.800 USD. Prema podacima istraživačke tvrtke Santiment, objavljenim na X-u (bivši Twitter) 16. svibnja, dnevni spot obujam trgovanja bitcoinom premašuje 5 milijardi dolara, izvještava SeeBiz. Performanse bitcoin ETF-ova nisu se poboljšale otkako je cijena bitcoina dosegnula svoj vrhunac. To znači da, iako je cijena bitcoina visoka, ETF-ovi koji prate bitcoin nisu pokazali proporcionalni rast vrijednosti. 

Raste cijena bitcoina 1

Kako otkriva Santiment, ovaj tjedan sedam najvećih američkih ETF-ova upravljalo je volumenom od 5,65 milijardi dolara — najvišim od 24. ožujka. 

“Prošli su dani kada su kitovi samo gomilali bitcoin na lancu,” napisao je Santiment u komentarima, opisujući ovaj volumen kao “pokretanje velike pare”. Reagirajući na to, upravitelj hedge fonda Thomas Kralow također je bio optimističan, izvještava Cointelegraph. “Ovaj porast trgovačkih aktivnosti vrlo je pozitivan pokazatelj za tržište!” rekao je svojim sljedbenicima. 

Cijena bitcoina raste:

Spot ETF-ovi ponovno su postali popularni kako svibanj napreduje, bilježeći pozitivne priljeve svaki dan ovog tjedna. 

Čak je i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), koji je prethodno bilježio značajne odljeve, zabilježio skromni interes s ukupno 27 milijuna dolara odnosno 4,6 milijuna dolara za 16. i 17. svibnja, prema podacima iz izvora uključujući britansku investicijsku tvrtku Farside. 

Osim toga, podaci iz obrazaca 13F otkrivaju da je u prvom tromjesečju 937 američkih tvrtki imalo izloženost Bitcoin ETF-ovima. Za usporedbu, zlatni ETF je tijekom prvog kvartala nakon svog lansiranja privukao samo 95 tvrtki. Trgovačka tvrtka QCP Capital primijetila je nekoliko faktora koji bi mogli podržati nastavak rasta cijene bitcoina. U svom najnovijem ažuriranju za pretplatnike na Telegram kanalu, QCP je istaknuo “istinsko institucionalno i suvereno usvajanje” bitcoina, kao i činjenicu da bitcoin sada izlazi iz razdoblja prepolovljenja. 

“Svaki put kada je cijena bitcoina pala ispod 60 tisuća dolara, brzo se oporavila, što jasno pokazuje da je to zona kupnje,” saželi su.

 

Ranije je Cointelegraph izvijestio o rastućem uvjerenju da je vrijednost BTC/USD u porastu, s prognozama novih rekordnih visina i čak razine od 95.000 dolara koja bi uskoro mogla biti dosegnuta. 

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.