fbpx
Search
Close this search box.

3 knjige o investicijama koje vrijedi pročitati

3 knjige o investicijama koje ćemo vam danas predstaviti smatramo odličnim vodičima za razumijevanje osobnih financija, ali i tržišta. Da je čitanje važno svima je poznato, a poznato nam je također i to da ljudi često nedovoljno čitaju. Posebno kada se radi o financijskim temama. Čak i ako niste veliki ljubitelj ovakve vrste razonode – predlažemo vam da ipak bacite pogled na neke od ovih naslova budući da smo uvjereni da će vam koristiti u svakodnevnim financijskim situacijama.
3 knjige o investicijama

3 knjige o investicijama - prva na našem popisu ona je Daniela Kahnemana – Thinking, Fast and Slow

Pisac ove knjige dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju – mislimo da je ovome nepotrebno dodavati bilo što. Knjiga „Misliti, brzo i sporo“ čitatelju nudi uvid u funkcioniranje ljudskog uma i mentalne pogreške koje čini što potom negativno utječe na financijske odluke. Autor nastoji podrobno opisati te pomoći u sprječavanju donošenja krivih investicijskih odluka potaknutih emocijama i intuicijom umjesto logičkim razmatranjima. Ova knjiga naziva se i udžbenikom bihevioralne ekonomije pa ne čudi da je omiljeno štivo mnogih investitora.

3 knjige o investicijama:

Daniel Kahneman Nobelovu nagradu na području ekonomskih znanosti dobio je 2002. godine.

Darren Hardy – The Compound Effect

Hrvatski prijevod ovog naslova glasio bi „Složeni efekt“, a ono najvažnije jest to da se uz izraz veže formula koja glasi: Izbori + ponašanje + navike + vrijeme = Složeni efekt ili jednostavnije: Mali izbori + konzistentnost + vrijeme = veliki rezultat. Što to zapravo znači i o čemu se u ovoj knjizi radi? Kakve to veze ima s investiranjem? Velike. Pametnim razmišljanjem i malim promjenama vezanim za našu percepciju novca te promjenom malih financijskih navika s vremenom možemo postići značajne pozitivne rezultate. Ovakav način razmišljanja unutar kojega osoba čini male financijske pomake ne daje rezultate preko noći, već se financijska dobrobit vidi s protokom vremena kada dolazi do eksponencijalnog rasta.

W.D. Danko i T.J. Stanley – The Millionaire Next Door

Radi se o knjizi unutar koje su autori analizirali ponašanje američkih milijunaša te ih intervjuirali ne bi li doznali nešto više o njihovom načinu razmišljanja, ulaganja, navikama i potrošnji. Zatim, intervjuirali su i prosječne američke građane kako bi usporedili dane odgovore i potom izvukli zaključke. Glavna premisa ove knjige bila bi svakako: „Uvijek trošite manje nego što zarađujete.“ Zašto? Na taj ćete način sa strane imati novac koji ćete moći uložiti i na njemu zarađivati za budućnost.
Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.