fbpx
Search
Close this search box.

Produljenje roka APN subvencije za kredite

Produljenje roka APN subvencije moguće je i jedan je od razloga zašto su ovakvi stambeni krediti vrlo traženi na tržištu. Za razliku od „običnih“ kredita, APN krediti subvencionirani su u određenom postotku od strane države pa su kao takvi namijenjeni i idealni upravo za mlađe ljude koji se po prvi puta upuštaju u kupnju ili uređenje vlastitog doma. Ovi krediti osmišljeni su kako bi se što više mladih ljudi koji planiraju zasnivati obitelj zadržali u Hrvatskoj umjesto da, zbog nemogućnosti napredovanja i kupnje doma, odlaze van granica Lijepe naše.

Produljenje roka APN subvencije

Mogućnost za produljenje roka APN subvencije kredita moguće je u nekoliko slučajeva:

– podnositelj zahtjeva ili član njegova obiteljskog domaćinstva imaju utvrđeni invaliditet najmanje 50 % – produljenje: 2 godine

– svako živorođeno ili posvojeno dijete u roku subvencioniranja stambenog kredita – produljenje: 2 godine

– za svako dijete do navršenih 18 godina života, članu kućanstva podnositelja zahtjeva – produljenje: 1 godina

Prije podnošenja zahtjeva, morat ćete odabrati instituciju od koje želite dobiti kredit. U roku od 8 dana od dana uredno podnesenog zahtjeva ta će institucija odlučiti ispunjavate li uvjete za davanje kredita. Ako prođete ovaj korak, vaši se dokumenti i zahtjev dostavljaju Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a Odluku o odobravanju subvencioniranja kredita donosi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama nakon što uvidom u odluku i dokumentaciju utvrdi da ispunjavate sve zakonski propisane uvjete.

Zakon o subvencioniranju stambenih kredita kaže da je jedan od dokumenata koji se prilažu zahtjevu za subvencioniranje i uporabna dozvola. Subvenciju možete tražiti za kupnju gotovih stanova, koji imaju svu potrebnu dokumentaciju koju traži Zakon, ili izgradnju obiteljske kuće u kojoj planirate živjeti s članovima porodice.

Produljenje roka APN subvencije:

Ovaj Zakon ne predviđa subvencioniranje stanova koji se grade.

Subvenciju možete dobiti:

– za rekonstrukciju kuće, za koju se prilaže građevinska dozvola

Subvenciju ne možete dobiti:

 – za radove koji bi bili manje zahtjevni, koji ne bi iziskivali ishođenje građevinske dozvole

Ako se pitate zašto je to tako, stvar je u tome da je cilj ovog Zakona rješavanje stambenog pitanja, a smatra se da nekretnina koju ćete samo adaptirati već zadovoljava stambeno zbrinjavanje.

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.