fbpx
Search
Close this search box.

Kripto tržište je u porastu radi najavljenog smanjenja kamatnih stopa

Kripto tržište je u porastu. Najnovija je to vijest koja se veže za najavu smanjenja kamatnih stopa u idućoj, 2024. godini. Oporavak kripto tržišta nakon nedavnog pada pokreće najnovija perspektiva o mogućem smanjenju kamatnih stopa američkog Federal Reserve-a. Na nedavnom sastanku Odbora za otvoreno tržište (FOMC) održanom 13. prosinca, Federalni rezervni dužnosnici su zadržali kamatne stope na stabilnih 5,5 %, no s obzirom na pad inflacije, predviđanja za 2024. godinu postala su optimističnija. 

Kripto tržište je u porastu. Najnovija je to vijest koja se veže za najavu smanjenja kamatnih stopa u idućoj, 2024. godini.

Uoči sastanka, tržišta su već bila pod dojmom očekivanja tri smanjenja kamatnih stopa tijekom 2024. godine, potičući rast kripto i američkih dioničkih tržišta. The Kobeissi Letter, makroekonomski list, primijetio je da je ovo prvi put da se ozbiljno razmatra smanjenje kamatnih stopa u 2024., dok su tržišta izrazila još optimističnija predviđanja, prognozirajući do šest smanjenja stopa. 

Predsjednik Federalnog rezervnog sustava, Jerome Powell, istaknuo je nakon sastanka da je inflacija opala s visokih razina, a nezaposlenost nije značajno porasla, što su pozitivne vijesti. No, analitičari poput Davida Russella iz TradeStationa primijetili su promjenu u jeziku, sugerirajući manju potrebu za agresivnim pooštravanjem politike. 

Kripto tržište je u porastu:

Nakon što je inflacija dosegnula 9,1 % u lipnju 2022., međugodišnja inflacija pala je na 3,1 %u studenom, a projekcije Feda predviđaju daljnje smanjenje na 2,4 % u idućoj godini i 2,1 % do 2025. godine. 

Središnja banka također prognozira rast BDP-a od 1,4 % i stopu nezaposlenosti od 4,1 % u 2024.

Uoči blagdanske sezone, investitori se pripremaju za ‘Santa Claus Rally’, a pozitivne vijesti su potaknule rast i američkih burzi i kripto tržišta. Kapitalizacija kripto tržišta porasla je za 5 %, dosegnuvši 1,68 bilijuna dolara. Bitcoin je trgovao nešto manje od 43.000 dolara, dok je ethereum dostigao 2.280 dolara s rastom od 4,9 %. Altcoini poput solane, cardana, avalanche-a i polkadota ostvarili su dvoznamenkaste dobitke. 

Zaključno, kombinacija optimističnih projekcija Feda i povoljnih kretanja na kripto tržištu ukazuje na povjerenje investitora, stvarajući poticajan okvir za daljnji rast uoči završetka godine.  

Podjelite objavu s prijateljima!

NAŠA PREPORUKA

Saznajte koliki iznos kredita možete dobiti na svoju plaću!

Lajkajte nas na FACEBOOKU!

Saznajte prvi za akcijske ponude i nove objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Internetske stranice HOĆU KREDIT koriste kolačiće kako bi osigurale što bolje korisničko iskustvo. Za korištenje i nastavak pregleda kliknite na gumb “SLAŽEM SE”. Informacije o kolačićima možete pročitati na Informacije o kolačićima.